Joyride.hu -

Műsorszervező irodánkról, feltételek, Elérhetőség

Nosztalgia / KFT / Biográfia

KFT
25 éve alakult a KFT zenekar [Korlátolt Felelősségű Társaság] A 80-as évek magyar új hullámának meghatározó zenekara

A KFT zenekart 1981-ben alakította négy korábbi zenésztárs, iskolatárs ( Laár András, Bornai Tibor, II. Lengyelfi Miklós, Márton András ) és a véletlen szerencse. A zenekar rögtön a megalakulás évében két díjat nyert Magyarország akkori legnagyobb zenei eseményén, a Magyar Televízió Tánc- és Popdal Fesztiválján. Slágerük, a Bábu vagy akkori szokatlan hangzásával, a festett arccal, jelmezekben előadott bábu-szerű koreográfiával egycsapásra ismertté tette őket az egész ország előtt. A fesztivált követő négy hónapban kétszáz(!) hazai koncertmeghívásnak tettek eleget. Első slágerüket olyan meghatározó, a mai napi sokat játszott dalok követték, mint az Afrika és a Balatoni nyár.

A társaság vonzódása a színházi eszközök alkalmazása felé megnyilvánul a koncertekbe épített abszurd jelenetekben, versekben ami azóta is jellemzi őket , illetve egy zenés színdarab létrehozásában, aminek előadásaira a magyarországi mozgásszínház központjában, a Szkéné Színházban került sor.

Eredeti hangzás- és szövegvilágukkal sajátos magyar Új hullámot teremtettek, e stílus első számú zenekarának számítanak. Kilenc önálló albumot és több kislemezt jelentettek meg, más népszerű előadók kértek tőlük dalokat, dalszövegeket, kérték fel őket vendégszereplésre. Bornai Tibort a szakma 2001-ben az év szövegírójának választotta.

A KFT a színházi elemek mellett akárcsak Peter Gabriel vagy David Bowie előszeretettel alkalmazza az éppen megjelenő legújabb technikákat is. A nyolcvanas évek közepén már multimédia tartalmú számítógépes programot fejlesztettek egyik albumuk mellé. Az internet magyarországi megjelenése hajnalán, 1996-ban amikor az egész országban még csak egyetlen személy foglalkozott a domain nevek hivatalos bejegyzésével :-) Bál az Interneten (http://www.kft.hu/ilyenvolt/bal_volt/) címmel rendeztek nagyszabású koncertet a Budapest Sportcsarnokban tizenötezer néző előtt. A www.kft.hu volt az első országosan reklámozott domain név. Ezen a koncerten az internet segítségével valós időben festett számítógépes illusztrációt az óriás kivetítőre egy dalhoz Wahorn Andrásneves magyar képzőművész Los Angelesből, és énekelt szinkronban a zenekarral Hazel Connor énekesnő egy dublini (Írország) stúdióból. A lebonyolításban három ország telefontársasága és több neves számítástechnikai cég vett részt.

A harmadik évezred kezdetén, 2003-ban, Higiénikus ember című albumuk ősbemutatójára a világűrben került sor. Az amerikai Cosmic Call program keretében Sir Arthur C. Clarke, David Bowie, Greg Lake és Sally Ride űrhajós üzenetei mellett a KFT zenekar dalai, és egy, a földönkívülieknek szóló Földönbelüli kommunikáció című, 30 másodperces videóüzenetük is útnak indultak a Naprendszeren túlra. Az adásra július 5-én került sor egy óriási, 70 méter átmérőjű rádiócsillagászati antennával az ukrajnai Jevpatorijából.

A KFT elsősorban Magyarországon koncertezik, bár turnéztak a környező országokban Hazel O Conorral akivel két közös dalt is megjelentettek, jártak Kubában, néhány európai országban és az Egyesült Államokban, egy alkalommal felléptek a Los Angelesi Street Scene Fesztiválon. A kilencvenes évek eleje óta csak ritkán jelenik meg a zenekar, időnként évek telnek el két fellépés között. Jelenleg új albumon dolgoznak az eredeti felállásban.


Balázs Fecó
Zeneszerző, énekes, billentyűs hangszeres... A Neoton együttes tagjaként került be a popszakmába, legnagyobb hazai sikereit a Korál együttes frontembereként aratta.

Demjén Ferenc
Demjén Ferenc az egyik, ha nem a legnépszerűbb magyar énekes, 1967 óta a magyar rockzene egyik meghatározó alakja.

Edda
Az együttes tavaly ünnepelte 25 éves jubileumát, sikerük titka hitelességükben rejlik. Ha számokkal akarjuk jellemezn az elmúlt negyed évszázadot: 25 aranylemez, 4 platina album, 2 gyémántlemez...

Fenyő Miklós
Énekes, billentyűs, zeneszerző, szövegíró, menedzser.1967-ben megalapította a Hungária együttest. Több mint 20 éve tartó szólókarrierje alatt számos díjat gyűjtött be szakmai elismertsége jeléül.

Komár László
A "Magyar Elvis". 1958-ban kezdett, hazánkban elsőként kezdett rock and rollt énekelni. Az énekes több, mint harminc év után is rock and roll műfajban tevékenykedik, rajongói örömére.

Korda György és Balázs Klári
Mindketten aktív résztvevői a könnyűzenei életnek, a '80-as évek óta duettben szerepelnek. A mai napig szórakoztatják öregek és fiatalok tömegeit.

Kovács Kati
Énekes- és színésznő. Az 1965-ös Ki Mit Tud? megnyerésével robbant be a köztudatba. További táncdalfesztiválok első helyezésével a háta mögött kapta filmszerepeit és nyert el számos díjtat a közönség és a szakma elismerése jeleként.

Republic
"Kellő helyen és időben született".Az új Zenekar egy csapásra sikeres lett, azonnal lemezszerződést kaptak. A legjobb Republic hagyományú zenei elem: az a fajta ötvözet, amelyben a punk, a hardrock és a beat legprogresszívebb motívumai a meghatározó zenei megoldások.

Szikora Róbert és az R-GO
Hozzászólások, Diszkográfia, Biográfia
Az előadót a Hungária együttes dobosaként ismerhette meg a nagyérdemű. Miután kivált onnan, megalapította az R-Go-t, ami napjainkra számos díjat és elismerést tudhat magáénak, azóta is töretlenül öregbítve az együttes és Szikora Robi hírnevét.

KFT
Hozzászólások, Diszkográfia, Biográfia

Első Emelet
Az Első Emelet visszatért! A ’80-as évek egyik legnépszerűbb csapata újra a húrok közé csap, és 2009-től ismét bekapcsolódik a hazai könnyűzenei élet vérkeringésébe.

Szandi, Szűcs Judith, Varga Miklós, Vikidál Gyula, Vincze Lilla, Zizi Labor, Sipos F. Tamás, Favágók, Majsai Gábor, Charlie, Csepregi Éva, Csonka András, D. Nagy Lajos, Delhusa Gjon, Dolly Roll, Gergely Róbert, Hevesi Tamás, Homonyik Sándor, Karda Beáta, Koós János és Dékány Sarolta, Mary Zsuzsi, Nagy Feró, Pa-Dö-Dö, Pataky Attila, Payer Öcsi, Soltész Rezső, Somló Tamás


KFT (Biográfia) (Nosztalgia)!

Pop-koncert

Caramel, Desperado, Emilio, Exotic, Fiesta, Fresh, Gáspár Laci, Groovehouse, Irigy Hónaljmirigy, LL Junior, Lola, Nox, Palcsó Tomi, Tóth Gabi, United, Zsédenyi Adrienn, Széles Iza, Ez One, Barbee

Playback fél-playback fellépések, élő koncertek, sztárelőadók pop-rock kategóriában, napjaink sztárjai.

Humorista előadók

Badár Sándor, Bagi-Nacsa duó, Bajor Imre, Fábry Sándor, Forgács Gábor, Ihos József, Maksa Zoltán, Somogyi András, Szőke András ( Szőke Kapitány)

Minden, ami vicces, poénos és humoros, vidámság, móka, kacagás egy helyen. Magyar humorista előadók műsorai.

Gyerek

100 Folk Celsius, Csepregi Éva, Eszményi Viktória és Heilig Gábor, Judit és a Zenemanók, Kincses Színház, Mikola Péter, Szandi, Csicsi

Zene, színház, interaktív foglalkozás, minden mennyiségben. Gyerekműsorok, kézműves foglalkozások, kiegészítő programok.

Mulatós

3+2, Aradszky László, Fekete Pákó, Lagzi Lajcsi, Matyi és a hegedűs, Mc Hawer & Tekknő, Bangó Margit, Románcok (Jolly és a Románcok)

Az idő múlásával a mulatós zene is átalakult, de a hangulata ugyanaz maradt. Tradicionális és modern mulatós előadók fellépései playback, fél-playback illetve élő koncert verzióban.

D.J-k

Bárány-Jován, DJ Sterbinszky, DJ Szeifert, Erős VS Spigiboy, Náksi-Brunner, Niki Belucci, Peat Junior és Fernando

Hazai és külföldi lemezlovasok, Dj-k közvetítése klubok, discok vagy akár zártkörű rendezvények részére.

Exclusive műsorok

Bergendy Tánczenekar, Botafogo Táncegyüttes, Cotton Club Singers, David Merlini, Four Fathers, Horgas Eszter, Old Boys, Princess, Szekeres Adrienn, Szentpéteri Csilla, Tűzmadarak

Ha valamilyen különlegességre, a megszokottaktól eltérőre vágyik nálunk megtalálja. Legyen szó akár egy vonós négyesről, coctail show-ról, vagy valamilyen látványos produkcióról.

Felfújható játékok

Akadálypálya, Élő csocsó, Óriáscsúszda, Sumó birkózó, Vizifoci

Nem csak a gyermekek örömét szolgálhatják megrendelhető felfújható játékaink. Sok nevetés forrása lehet egy szabadtéri céges rendezvényen, a vízi foci pálya, vagy egy csapatépítő tréning alkalmával a felfújható akadálypályán botladozó cégvezetők látványa.

Folk műsorok

Afro Magic Band, Caribeat, Latin Combo, Los Andinos, Mascarades, Varnyú Country

Afrikától Írországig, a görög zenétől a cigányzenéig, nálunk mindent megtalál, bármilyen nemzetiségi műsorra is van szüksége.

Joyride+

Hangtechnika, Fénytechnika, Színpadépítés, Tűzijáték, Rendezvénysátor bérlés, Mobil wc kölcsönzés

Egy rendezvény lebonyolításához szükséges technikai háttér biztosításában is állunk rendelkezésére.

Műsorvezetők

Bálint Antónia, Csisztu Zsuzsa, Csonka András, Détár Enikő, Geszler Dorottya, Pokrivtsák Mónika

Rendezvénye lebonyolításához szüksége van egy profi műsorvezetőre, vagy egy ismert személyre? Gondolja ki, kire van szüksége, és rendelje meg tőlünk!

Szórakoztató eszközök

Karaoke, Lökd meg a kecskét, Mászófal, Rodeó bika, Vidámpark

Legyen szó karaoke berendezésről, habgépről, Lökd meg a kecskét játékról, vagy Rodeó-bikáról, a Joyride számára semmi sem jelent problémát!

Underground

Anima Sound System, Belga, Emil Rulez, Heaven Street Seven, Neo, Quimby, Kistehén Tánczenekar

Ha nem csak a megszokott hangzásra, nem csak a slágerekre, hanem valami másra, valami újra, frissebbre, netán valamilyen rétegműfajra van szüksége, jó helyen jár.

Joyride Koncert, Tel.:+36-1-2776017, +36-20-9329248
1213, Budapest, Denevér u. 8., joyride@joyride.hu, Műsorszervezés