Joyride.hu -

Műsorszervező irodánkról, feltételek, Elérhetőség

Nosztalgia / Demjén Ferenc / Biográfia

Demjén Ferenc
Demjén Ferenc az egyik, ha nem a legnépszerûbb magyar énekes. A diósgyõri acélcsalád gyermeke 24 évesen egy átmulatott éjszaka után került szoros kapcsolatba a zenével, azóta is sikert sikerre halmoz. Demjén Ferenc 1946. december 21-én született Diósgyõrött, akinek édesapja a helyi vasgyár mérnökeként dolgozott, akit miután politikai okok miatt kirúgtak állásából, a család 1951-ben Budapestre költözött. Rózsi testvérével, Istvánnal sokáig zenélt együtt majd szétváltak az útjaik. Demjén a kezdetekben basszusgitározott és énekelt a Számum, a Dogs, a Liversing, a Vates, majd a Meteor, a Sakk-Matt, és a Tûzkerék együttesekben, majd 24 évesen a Moulin Rouge-ban kötött ki, ahol 1970 nyarán egy átmulatott éjszaka után találkozott Bergendy Istvánnal, aki elhívta saját csapatához.Szövegíróként elõször a Jöjj vissza vándor dallal debütált, majd jöttek a további slágerek. 1970 õszétõl a Bergendy már minden szombaton az E-klubban játszott, hétvégenként ötezer embernek.


Igazán országosan az 1970-es szilveszteri TV mûsorból ismerhették meg õket, ahol elõször kihagyták a csapatot a mûsorból, de egy csúszásnak köszönhetõen szerencsére mégis énekelhettek. Rózsi a Bergendyben Latzin Norberttel írta a legjobb dalokat, bár elsõ "Beat ablak "c. lemezükön még külföldi slágerek feldolgozásait adtak elõ. De sokan emlékezhetnek még a legendás Ifjúsági Parki fellépésekre, ahol a Bergendy is játszott. Elsõ igazi koncertjük 1971-ben, a Kisstadionban volt és akkor léptek fel elõször igazi, nagy látványossággal. Egyik tagjuk például szamurájnak volt öltözve, egy szál fürdõgatyában játszott, ketten pedig levágatták a hajukat kopaszra így tüntettek az akkoriban tiltott hosszú haj viselése mellett. Egy évvel késõbb jött a Táncdalfesztivál, amelyen másodikak lettek az Úgy szeretném c. dallal, viszont a Darabokra törted a szívemet az akkori hatalom nem engedte elõadni.
1973-ben megjelent Hétfõ c. lemezük volt az elsõ dupla nagylemez, amelyrõl az Iskolatáska lett az egyik sláger, amit Demjén Hajdú Sándor dalára írt. A történet szerint, amikor Rózsi behozta a verset, a következõ szavakkal adta át a zeneszerzõnek: Na, te, mázlista, megint a te dalodra írtam a legjobb szöveget! A dalban szereplõ Peti egyébként létezõ személy, Bergendy István öccsének a fia. Egy évvel késõbb Rózsi dalt írt Eszményi Viktóriának illetve megírta a Szellemvasút c. slágert, aminek eredeti szövegét a cenzorok nem engedélyezték. Ugyanis a dalnak az volt a slusszpoénja, hogy minek jegyet venni a szellemvasútra, mert ha valaki kimegy az utcára, sokkal vadabbat lát, mint a Vidám Parkban. És hát hogy nézne ki egy szocialista ország, ahol nagyobb horror van körülöttünk, mint a szellemvasúton. 1976-ban megjelent a "Fagypont fölött mienk a világ" majd ezt követõen egy sikertelen Jazz lemezzel is elõrukkolt a Bergendy.

Az a csapat, ahol Demjén hét évet töltött, és amelyen keresztül az undergrund életbõl áttért egy profi, televízióban, rádióban és lemezeken megjelenõ együttesbe. Akkor nyílt igazán lehetõsége új dalokat, szövegeket írni, és elõadni olyan helyeken, amelyek nem kifejezetten a klubokra korlátozódtak. 1977-ben kilépett a Bergendybõl és megjelentette elsõ szólólemezét, Fújom a dalt címmel, amelyrõl a "Ha elindul a vonat "c. dala vált klasszikussá. Dalokat irt Katona Klári bemutatkozó lemezére is majd a Metronóm fesztivált követõen jött létre a Volán által támogatott V'Moto-rock formáció, amelynek megalakulását Kovács Kati - az együttes egyik tagjának akkori felesége - majdnem szó szerint szétverte, ugyanis amikor Rózsi megérkezett hozzájuk éppen teniszeztek és az ütõvel véletlenül úgy fejen találta a bemutatkozó tárgyalásra érkezõ szövegírót, hogy azon nyomban összeesett.

1986-ban Rózsi szöveget írt a Szerelem elsõ vérig c. filmhez, ami az év egyik legnagyobb slágere lett. Az éneket eredetileg Karácsony Jánosnak szánták, aki nem vállalta. Így vált egyértelmûvé, hogy nem jöhet szóba más, mint Demjén, és megtörtént az, ami csak nagyon ritkán, hogy találkozott egymással a dal és az énekes. A filmet egymillió kétszázezren látták a mozikban és a film címadó slágere nyolc hónapig vezette a slágerlistát, de egy rossz lemezgyári döntés miatt csak negyvenezer darabot adtak el belõle kislemezen. Egy évvel késõbb elkészült a film folytatása szintén Rózsi slágerével. Ekkor már érezhetõek volt a V'moto-Rock-on belüli nézetkülönbségek, és mindenki máshol kereste a nagy kiugrás lehetõségét. Végül 1989-ben az együttest Demjén hivatalosan is feloszlatta. Demjén 1988-ban, Amerikában járt és New Yorkban ismerkedett meg Rebeccával, a harmadik feleségével, akivel jelenleg vidéken él. A Hard Rock Cafe-ban találkoztak méghozzá úgy, hogy a mellékhelységbe igyekvõ hölgyet Rózsi felbuktatta.

A rendszerváltozást követõen szólókarrierbe kezdett és az óta szinte évente jelent meg új nagylemeze. 1991-ben elõször koncertezett a Budapest Sportcsarnokban tizenkétezer ember elõtt, amit utána még nyolcszor megismételt. Egyébként Demjén Ferenc "Rózsi" beceneve egy ízetlen szójáték rövidítése, amit méltósággal visel, bár néhányan Rõzsének is szólítják a zenészkörökben. Megtörtént, hogy egy felkészületlen rádióriporter élõ adásban kérdezett rá mit is jelent a "Rózsi". A választ jótékony homály fedi már. Egyébként a sztár néha súlyos alkoholproblémákkal is küzd, de jelenlegi felesége és a vidéki élet hangulata átsegíti a problémás idõszakokon. Rózsi 1996-ban munkásságért megkapta a Magyar Köztársasági érdemrend tiszti keresztjét, és még ebben az évben 50-ik születésnapját egy fantasztikus koncerttel ünnepelte meg. Ugyanebben az évben betétdalt irt a Honfoglalás c. filmhez, majd 2001-ben a Sacra Corona c. filmben is megszólaltak szerzeményei.

2002 szeptemberében pedig felejthetetlen koncertet adott a Kisstadionban, ahol Lerch István a V-Moto-rock tagja finom célzásként egy palack ásványvizet adott át Rózsinak a színpadrálépés pillanatában. Demjén Ferenc eddig közel 150 albumon közremûködött és a felmérések szerint pedig a legtöbbet játszott magyar dalok listáján szintén az õ szerzeményei állnak az elsõ helyen.
2003. októberében jött a megrázó hír, miszerint nagylábujját amputálni kellett. Mi a rajongók nagyon aggódtunk kedvencünkért, de Rózsi fantasztikus erõrõl tett tanúbizonyságot, és szép lassan jöttek a hírek arról, hogy a számunkra oly kedves "fiú" már terveket szövöget a jövõrõl, koncertekrõl.
2003. november 13-án megjelent a Menyhárt János - Závodi Gábor - Demjén Ferenc nevével fémjelzett új lemez HIVLAK címmel. Tíz fantasztikus dal szól hozzánk, nekünk.


Balázs Fecó
Zeneszerző, énekes, billentyűs hangszeres... A Neoton együttes tagjaként került be a popszakmába, legnagyobb hazai sikereit a Korál együttes frontembereként aratta.

Demjén Ferenc
Demjén Ferenc az egyik, ha nem a legnépszerűbb magyar énekes, 1967 óta a magyar rockzene egyik meghatározó alakja.

Edda
Az együttes tavaly ünnepelte 25 éves jubileumát, sikerük titka hitelességükben rejlik. Ha számokkal akarjuk jellemezn az elmúlt negyed évszázadot: 25 aranylemez, 4 platina album, 2 gyémántlemez...

Fenyő Miklós
Énekes, billentyűs, zeneszerző, szövegíró, menedzser.1967-ben megalapította a Hungária együttest. Több mint 20 éve tartó szólókarrierje alatt számos díjat gyűjtött be szakmai elismertsége jeléül.

Komár László
A "Magyar Elvis". 1958-ban kezdett, hazánkban elsőként kezdett rock and rollt énekelni. Az énekes több, mint harminc év után is rock and roll műfajban tevékenykedik, rajongói örömére.

Korda György és Balázs Klári
Mindketten aktív résztvevői a könnyűzenei életnek, a '80-as évek óta duettben szerepelnek. A mai napig szórakoztatják öregek és fiatalok tömegeit.

Kovács Kati
Énekes- és színésznő. Az 1965-ös Ki Mit Tud? megnyerésével robbant be a köztudatba. További táncdalfesztiválok első helyezésével a háta mögött kapta filmszerepeit és nyert el számos díjtat a közönség és a szakma elismerése jeleként.

Republic
"Kellő helyen és időben született".Az új Zenekar egy csapásra sikeres lett, azonnal lemezszerződést kaptak. A legjobb Republic hagyományú zenei elem: az a fajta ötvözet, amelyben a punk, a hardrock és a beat legprogresszívebb motívumai a meghatározó zenei megoldások.

Szikora Róbert és az R-GO
Hozzászólások, Diszkográfia, Biográfia
Az előadót a Hungária együttes dobosaként ismerhette meg a nagyérdemű. Miután kivált onnan, megalapította az R-Go-t, ami napjainkra számos díjat és elismerést tudhat magáénak, azóta is töretlenül öregbítve az együttes és Szikora Robi hírnevét.

KFT
Hozzászólások, Diszkográfia, Biográfia

Első Emelet
Az Első Emelet visszatért! A ’80-as évek egyik legnépszerűbb csapata újra a húrok közé csap, és 2009-től ismét bekapcsolódik a hazai könnyűzenei élet vérkeringésébe.

Varga Miklós, Vikidál Gyula, Vincze Lilla, Zizi Labor, Sipos F. Tamás, Favágók, Majsai Gábor, Charlie, Csepregi Éva, Csonka András, D. Nagy Lajos, Delhusa Gjon, Dolly Roll, Gergely Róbert, Hevesi Tamás, Homonyik Sándor, Karda Beáta, Koós János és Dékány Sarolta, Mary Zsuzsi, Nagy Feró, Pa-Dö-Dö, Pataky Attila, Payer Öcsi, Soltész Rezső, Somló Tamás, Szandi, Szűcs Judith


Demjén Ferenc (Biográfia) (Nosztalgia)!

Pop-koncert

Caramel, Desperado, Emilio, Exotic, Fiesta, Fresh, Gáspár Laci, Groovehouse, Irigy Hónaljmirigy, LL Junior, Lola, Nox, Palcsó Tomi, Tóth Gabi, United, Zsédenyi Adrienn, Széles Iza, Ez One, Barbee

Playback fél-playback fellépések, élő koncertek, sztárelőadók pop-rock kategóriában, napjaink sztárjai.

Humorista előadók

Badár Sándor, Bagi-Nacsa duó, Bajor Imre, Fábry Sándor, Forgács Gábor, Ihos József, Maksa Zoltán, Somogyi András, Szőke András ( Szőke Kapitány)

Minden, ami vicces, poénos és humoros, vidámság, móka, kacagás egy helyen. Magyar humorista előadók műsorai.

Gyerek

100 Folk Celsius, Csepregi Éva, Eszményi Viktória és Heilig Gábor, Judit és a Zenemanók, Kincses Színház, Mikola Péter, Szandi, Csicsi

Zene, színház, interaktív foglalkozás, minden mennyiségben. Gyerekműsorok, kézműves foglalkozások, kiegészítő programok.

Mulatós

3+2, Aradszky László, Fekete Pákó, Lagzi Lajcsi, Matyi és a hegedűs, Mc Hawer & Tekknő, Bangó Margit, Románcok (Jolly és a Románcok)

Az idő múlásával a mulatós zene is átalakult, de a hangulata ugyanaz maradt. Tradicionális és modern mulatós előadók fellépései playback, fél-playback illetve élő koncert verzióban.

D.J-k

Bárány-Jován, DJ Sterbinszky, DJ Szeifert, Erős VS Spigiboy, Náksi-Brunner, Niki Belucci, Peat Junior és Fernando

Hazai és külföldi lemezlovasok, Dj-k közvetítése klubok, discok vagy akár zártkörű rendezvények részére.

Exclusive műsorok

Bergendy Tánczenekar, Botafogo Táncegyüttes, Cotton Club Singers, David Merlini, Four Fathers, Horgas Eszter, Old Boys, Princess, Szekeres Adrienn, Szentpéteri Csilla, Tűzmadarak

Ha valamilyen különlegességre, a megszokottaktól eltérőre vágyik nálunk megtalálja. Legyen szó akár egy vonós négyesről, coctail show-ról, vagy valamilyen látványos produkcióról.

Felfújható játékok

Akadálypálya, Élő csocsó, Óriáscsúszda, Sumó birkózó, Vizifoci

Nem csak a gyermekek örömét szolgálhatják megrendelhető felfújható játékaink. Sok nevetés forrása lehet egy szabadtéri céges rendezvényen, a vízi foci pálya, vagy egy csapatépítő tréning alkalmával a felfújható akadálypályán botladozó cégvezetők látványa.

Folk műsorok

Afro Magic Band, Caribeat, Latin Combo, Los Andinos, Mascarades, Varnyú Country

Afrikától Írországig, a görög zenétől a cigányzenéig, nálunk mindent megtalál, bármilyen nemzetiségi műsorra is van szüksége.

Joyride+

Hangtechnika, Fénytechnika, Színpadépítés, Tűzijáték, Rendezvénysátor bérlés, Mobil wc kölcsönzés

Egy rendezvény lebonyolításához szükséges technikai háttér biztosításában is állunk rendelkezésére.

Műsorvezetők

Bálint Antónia, Csisztu Zsuzsa, Csonka András, Détár Enikő, Geszler Dorottya, Pokrivtsák Mónika

Rendezvénye lebonyolításához szüksége van egy profi műsorvezetőre, vagy egy ismert személyre? Gondolja ki, kire van szüksége, és rendelje meg tőlünk!

Szórakoztató eszközök

Karaoke, Lökd meg a kecskét, Mászófal, Rodeó bika, Vidámpark

Legyen szó karaoke berendezésről, habgépről, Lökd meg a kecskét játékról, vagy Rodeó-bikáról, a Joyride számára semmi sem jelent problémát!

Underground

Anima Sound System, Belga, Emil Rulez, Heaven Street Seven, Neo, Quimby, Kistehén Tánczenekar

Ha nem csak a megszokott hangzásra, nem csak a slágerekre, hanem valami másra, valami újra, frissebbre, netán valamilyen rétegműfajra van szüksége, jó helyen jár.

Joyride Koncert, Tel.:+36-1-2776017, +36-20-9329248
1213, Budapest, Denevér u. 8., joyride@joyride.hu, Műsorszervezés