Joyride.hu -

Műsorszervező irodánkról, feltételek, Elérhetőség

Pop-koncert / Ladánybene 27 / Biográfia

Ladánybene 27
A Ladánybene 27 (nemzetközileg LB 27) az első közismert reggae zenekar Magyarországon.

Az 1985-ös megalakulásuk után történetük 1988-ban fordult komolyra, mikor az angyalföldi haverokból álló zenekar megnyert egy országos tehetségkutató versenyt. A siker lendületével szorgos munkába fogtak, így rövid idő alatt helyi szinten ismertté váltak akkori ska stílusú számaikkal. Több demo felvétel készítése és rengeteg koncert után 1990-ben már színvonalas produkcióval érték el következő sikerüket; megnyerték az akkori legnagyobb, országos tehetségkutató versenyt, melynek fődíja egy lemezszerződés volt a PolyGram-mal

Közben a zenei stílusuk is változott; ahogy értek, kezdtek összecsiszolódni, lelassulni egyre több reggae szám került a koncertprogramjukba. Ennek megfelelően az 1991-ben megjelent bemutatkozó albumukon a ska mellett már nagy hansúlyt fektettek mint a lemez címe is mutatja a Reggae-re.

Az albumhatalmas szakmai és közönségsikert aratott. Elnyerte a Magyar Rádió eMeRTon díját, mint az 1991-es év kiemelkedő jelentőségű zenekara, a Rastafari című dal pedig hetekig vezette a magyar és a környező országok sikerlistáit. A siker meglepő volt mivel a reggae-nek eddig semmilyen hagyománya sem volt Magyarországon, egy-egy számtól eltekintve soha senki nem készített reggae felvételeket, pláne nem, egy teljes albumot. Így a zenekar célja a mai napig is nem csak a saját népszerűségének növelése, hanem a reggae megismertetése és megszerettetése is. Természetesen turnézás következett főleg itthon és már néha-néha a környező országokban is.

1992. nyarán megrendezték az első a mai napig tartó hagyományt teremtő LB 27 Reggae Tábort. Persze közben készült a második album is, amit 1993-ban adtak ki egyszerűen a II. címmel. Ez az anyag a digitális technika jegyében készült, az akkori legmodernebb magyar stúdióban. Az album legnagyobb slágere, a Szedegetem c. dal, mellyel beneveztek egy országos televíziós fesztiválra, ahol a döntőig jutottak. Ez a siker végleg beírta a zenekar nevét a magyar showbusiness történetébe, mint az első és egyetlen, tehát A Magyar Reggae Band. Talán ennek is köszönhetően ők léptek fel Carlos Santana előtt a 93-as budapesti, Kisstadionban megrendezett koncertjén.

A következő egy koncertlemez volt 1994-ből, melyet egy jótékonysági koncertjükön rögzítettek Live címmel. Bár a kiadójuk nem rajongott a koncertlemez ötletéért a zenekar ragaszkodott hozzá, mivel rögzíteni szerették volna azt a hangulatot, ami minden bulijukra jellemző. A lemez érdekessége, hogy számos addig kiadatlan felvételt is tartalmazott a gyűjtők nagy-nagy örömére.

1995. nagyon fontos év a zenekar történetében; itt az első jamaikai utazás és megszületett egy újabb hatalmas slágert tartalmazó album, melynek címadó dala: Van még a világon. 95 januárját Jamaica-ban töltötte a zenekar, ahol videóklipet és útifilmet forgattak. A kint látottak és főleg a hallottak nagy hatással voltak rájuk, szinte egy új időszámítás kezdődött a zenekar életében. Hazatérésük után, a Jamaica-ban forgatott videóklippel óriási sikerrel promótálták új albumukat.A Van még a világon c. dal felkerült több hazai illetve külföldi válogatás albumra, így számos ország rádiói játszották Olaszországtól Jamaica-ig. Természetesen turnék itthon és a környező országokban egyaránt, toplistás helyezések kelet-európa szerte, meghívások európai fesztiválokra.Talán a jamaikai élmények hatására 1996-ban két albumot is kiadtak: az év elején egy emlékalbumot - az ősi magyar kiadónál, a Hungarotonnál - Bob Marley emlékére címmel melyen kizárólag Marley dalok hallhatók. A lemezbemutató koncertet május 11-én tartották több ezer néző előtt, szinte percre pontosan a Mester halálának 15. évfordulóján. Az albumról a One Love c. dal lett a legsikeresebb. Az év végén kiadtak egy saját szerzeményekből álló albumot is - az EMI-nál - Pozitív címmel. Ezen a kompozíciók és a hangzás is a 80-as évek roots reggae stílusát idézte. A Még csak álom c. dal raszta témájú szövege keltett nagy érdeklődést, melyet felerősített a hozzá készített megrázó erejű videóklip is. A második videóklipjüket a Fuss című ska dalra, egy - a Nemzetközi Videóklip Fesztiválon induló - kanadai stáb készítette el. Ebben az évben ellátogatott Európába a Malibu Reggae Mix névre keresztelt Bob Marley emlékturné, melynek budapesti koncertjén olyan nevekkel léptek egy színpadra, mint a The Mighty Diamonds, Chaka Demus & Pliers, Pato Banton, The Wailers. Még ebben az évben újra Santana elött játszottak a pesti koncertjén, ahol Carlos a hallottak alapján közös zenélésre invitálta a zenekart, így együtt játszották el az Exodus című számot.

Új albummal 1998-ban jelentkeztek, melynek címadó dala (egy régi Natural Ites sláger feldolgozása) a Kell egy ház. Erre a roots reggae dalra forgattak klipet, mellyel ismét a listák élén tanyáztak. Számos nemzetközi és hazai válogatásra felkerült a dal, az egész ország kellegyházazott. Az album felvételei során találkoztak egy remek zenész, hangmérnök, hangszerelő arccal, Deseö Balage Balázzsal, akivel elkészítették a címadó dal dub verzióját is, ezzel egy új fejezetet nyitva a zenekar történetében. Nyáron felléptek többek között az olasz Rototom Sunsplash Reggae Fest-en is, ahol felfigyelt rájuk a jamaikai Sunsplash fesztivál főszervezője, Mr Rae Barrett, aki azonnal meghívta a zenekart a 99-es splash-re.

Így 1999-ben újra Jamaica-ban indult az év, ahol február 6-án közösen játszottak a Wailers-szel az Ocho Rios-i Bob Marley emlékkoncerten, majd esténként pedig együtt jammeltek jamaikai zenészekkel (így futottak össze a fantasztikus Ninjaman-nal is). Még ebben az évben, a Kell egy ház sikerét kihasználva a PolyGram megjelentette az első négy lemezből készült válogatásalbumukat Best of LB 27 (1991-1995) címmel.

2000-ben elkezdték a legújabb album stúdió munkáit, melyek több mint egy évig folytak dBalage DSM stúdiójában. Az eredmény a 2001-ben megjelent Reggaekirakat című album. Mint a cím is mutatja a lemez sokszínű, (a reggae számos irányzata megtalálható rajta) mai modern hangzású, alternatív mixekkel és remixekkel. Az első videóklip a Kell, hogy szállj! c. dalból készült, mely szerzemény felkerült több nemzetközi és hazai válogatás albumra is. Nyáron turné és meghívások újabb reggae fesztiválokra (pl;Szlovénia-Soca Riversplash).

Év végén megjelentették a teljes album dub remixét Links to Babylon címmel, melyet a DUB 4 U projectben, élőben is játszanak. 2002-ben létrehozták az LB Reggae Sound System-et, mellyel országszerte népszerűsítik a műfajt ott is ahol nincs lehetőség a koncertezésre.

És ez nincs másképp az óta sem... 2005. nyarán jelentették meg legújabb Az élet más című maxi single lemezüket, melyen az eredeti verzió mellett egy videóklip, egy koncert verzió és a remix verseny győztes darabjai is a tracklistára kerültek. 2005. augusztus 3-án, a zenekaruk megalakulásának 20. évfordulóját ünnepelték Ezen évforduló tiszteletére,tavasszal fog megjelenni, a zenekar első 20 évét feldolgozó DVD-sorozat nyitó darabja, rengeteg archív fotóval, videóval, az összes videóklippel, útifilmekkel és eddig kiadatlan felvételekkel és ezt követi majd a legújabb album...


Caramel
Biográfia, Diszkográfia, Hozzászólások
Caramel a második Megasztár győztese. 2005-ben megjelent első lemeze. Első slágere Szállok a dallal

Desperado
Hozzászólások, Diszkográfia, Biográfia
Betty, Zsolti és Zoy azaz a Desperado Debrecenből indulva hódította meg az országot Ismert slágereik: Csak egy perc, Szomorú alkalom, Gyere és álmodj

Emilio
Biográfia, Diszkográfia, Hozzászólások
Emilio első albumának kiadása után elnyerte Magyarországon az Év Felfedezettje díját, megnyerte az év legjobb koncertjének járó díját a Coca-Cola Beach House-on. T-mobile Kapcsolat koncerten Sting előtt lépett fel. A történet folytatódik..

Exotic
Biográfia, Diszkográfia, Hozzászólások
A zenekar életében igazi poptörténelmi pillanat volt a Trabant című dal rádióba kerülése. Ezt a dalt gyakorlatilag 1990-től a mai napig rotációban játszák és a mai tinédzserek számára is ismert sláger. Ez a lemez egy hónap alatt aranylemez lett, majd a következő évben az akkori egyedülálló díjkiosztón, a Pop Meccs Gálán szinte minden díjat elnyert.

Fiesta
Biográfia, Diszkográfia, Hozzászólások
Knapik Tamás az együttes zeneszerzője, hosszú ideig Puerto Rico-ban élt, ott ismerkedett meg a latinos dallamvilággal, sőt már előtte is egy karib-tengeri hajón játszott egy szalonzenekarban. Hazatérte után találkozott Csordás Tiborral, innen indul a Fiesta pályafutása.

Fresh
Biográfia, Diszkográfia, Hozzászólások
1996 novembererében Hauber Zsolt egy női popcsapatot hoz létre. Megalakul a Fresh együttes. Tagjai: Virág, Asmaret, Barbara

Gáspár Laci
Biográfia, Diszkográfia, Hozzászólások
A Megasztár egy férfi győztese... Megjelent dalai rendre a slágerlisták élére kerülnek.

Groovehouse
Biográfia, Diszkográfia, Hozzászólások
1997-ben alakult formáció kezdetben techno zenét játszó, később Judy csatlakozásával dancefloor zenei irányzat vezető előadója lett.

Irigy Hónaljmirigy
Biográfia, Diszkográfia, Hozzászólások
1993-ban alakult pop-rock paródia együttes. Magyar pop- és rocksztárok népszerű dalaikat dolgozzák fel, humoros, irónikus formában. Első 1994-ben kiadott lemezük óriási sikere után 1996-ban kiadták: A csillagok háborognak című lemezüket.

LL Junior
Biográfia, Diszkográfia, Hozzászólások
A Fekete vonatból kivált szólista az rnb, hip-hop és soul műfaját honosítva készítette el lemezét.

Lola
Biográfia, Diszkográfia, Hozzászólások
Lola néven 2005 márciusában az Euróvíziós dalfesztivál hazai döntőjének legfiatalabb versenyzőjeként debütált Szerelem című dalával. A dal zeneszerzője, későbbi zenei producere Rakonczai Viktor volt, szövegét pedig Valla Attila írta. Lola a versenyen ötödik helyezést ért el, a tévénézők nagy szimpátiáját élvezve.

Nox

Palcsó Tomi
Biográfia, Diszkográfia, Hozzászólások
A visszafogott, szerény fiú, a Megasztár produkció egyik legfényesebb csillaga, a második Megasztár széria "ezüstérmese".

Tóth Gabi
Tóth Gabriella - a rock angyala. Egy alig tizenhét éves, vagány, kedves, okos lány, akinek talán a legkönnyebb - de egyben a legnehezebb - dolga volt a Megasztárban.

United
1999-ben az akkor még Acid Company néven koncertező zenekar (Pély Barnabás, Romhányi Áron, Kolta Gergely és Vadász Péter) Orbán Tamás produceri és szövegírói közreműködésével elkészítette első lemezét United néven.

Zsédenyi Adrienn
A Cotton Club Singers-ből kivált énekesnő szólóban elért sikerei Emerton-díj, Új Korosztály Művészeti-díj, Otto-díj mellett, a közönség szeretetét is gyorsan megszerezte.

Széles Iza
Biográfia

Ez One
Bemutatkozó daluk a Pókerarc címet viseli. Zeneileg és szövegileg is egy nagyon színvonalas, igazi slágergyanús nótáról van szó, amelyből külön figyelemre méltó a gitárszóló. Roland hangja remekül illik a stílushoz és a szövegvilághoz is. Arról meg inkább ne is beszéljük, hogy mennyire aktuális az a téma, amelyet a versben feszegetnek.

Barbee

Ivan, Retroshow az ex Hip Hop Boyz tagokkal, Kamikaze, Inflagranti, Ricky, Kefír, Inti és a Pura Vida, Kerozin, Kozmix, Kozsó és az Ámokfutók, Krisz Rudi, Ladánybene 27, Lados Zsuzsi, Marót Viki és a Nova Kultúr, Mester Tamás, Mujahid Zoli, Neotones, Pál Tamás, Animal Cannibals, Pflum Orsi, Auth Csilla, R-Port, Baby Gabi, Re-tech, Back II Black, Romantic, Bartók Eszter, Rony, Bery, Roy & Ádám, Best Of Danubius, Sub Bass Monster, Betty Love, Supernem, Bikini, Szabó Leslie, Bon-Bon, Szekeres Adrienn, Club 54, Tóth Vera, Cool Garden, Unique, Crystal, V-Tech, Dopeman, Sunny, Gaabriel, Igni, Gál Csaba Boogie, Bálint Ádám, Gino, Galambos Dorina, Segio Santos, Ganxsta Zolee


Ladánybene 27 (Biográfia) (Pop-koncert)!

Nosztalgia

Balázs Fecó, Demjén Ferenc, Edda, Fenyő Miklós, Komár László, Korda György és Balázs Klári, Kovács Kati, Republic, Szikora Róbert és az R-GO, KFT, Első Emelet

A 70-es, 80-as, 90-es évek retro zenei stílusa népszerű művészek előadásában.

Gyerek

100 Folk Celsius, Csepregi Éva, Eszményi Viktória és Heilig Gábor, Judit és a Zenemanók, Kincses Színház, Mikola Péter, Szandi, Csicsi

Zene, színház, interaktív foglalkozás, minden mennyiségben. Gyerekműsorok, kézműves foglalkozások, kiegészítő programok.

Humorista előadók

Badár Sándor, Bagi-Nacsa duó, Bajor Imre, Fábry Sándor, Forgács Gábor, Ihos József, Maksa Zoltán, Somogyi András, Szőke András ( Szőke Kapitány)

Minden, ami vicces, poénos és humoros, vidámság, móka, kacagás egy helyen. Magyar humorista előadók műsorai.

Mulatós

3+2, Aradszky László, Fekete Pákó, Lagzi Lajcsi, Matyi és a hegedűs, Mc Hawer & Tekknő, Bangó Margit, Románcok (Jolly és a Románcok)

Az idő múlásával a mulatós zene is átalakult, de a hangulata ugyanaz maradt. Tradicionális és modern mulatós előadók fellépései playback, fél-playback illetve élő koncert verzióban.

D.J-k

Bárány-Jován, DJ Sterbinszky, DJ Szeifert, Erős VS Spigiboy, Náksi-Brunner, Niki Belucci, Peat Junior és Fernando

Hazai és külföldi lemezlovasok, Dj-k közvetítése klubok, discok vagy akár zártkörű rendezvények részére.

Exclusive műsorok

Bergendy Tánczenekar, Botafogo Táncegyüttes, Cotton Club Singers, David Merlini, Four Fathers, Horgas Eszter, Old Boys, Princess, Szekeres Adrienn, Szentpéteri Csilla, Tűzmadarak

Ha valamilyen különlegességre, a megszokottaktól eltérőre vágyik nálunk megtalálja. Legyen szó akár egy vonós négyesről, coctail show-ról, vagy valamilyen látványos produkcióról.

Felfújható játékok

Akadálypálya, Élő csocsó, Óriáscsúszda, Sumó birkózó, Vizifoci

Nem csak a gyermekek örömét szolgálhatják megrendelhető felfújható játékaink. Sok nevetés forrása lehet egy szabadtéri céges rendezvényen, a vízi foci pálya, vagy egy csapatépítő tréning alkalmával a felfújható akadálypályán botladozó cégvezetők látványa.

Folk műsorok

Afro Magic Band, Caribeat, Latin Combo, Los Andinos, Mascarades, Varnyú Country

Afrikától Írországig, a görög zenétől a cigányzenéig, nálunk mindent megtalál, bármilyen nemzetiségi műsorra is van szüksége.

Joyride+

Hangtechnika, Fénytechnika, Színpadépítés, Tűzijáték, Rendezvénysátor bérlés, Mobil wc kölcsönzés

Egy rendezvény lebonyolításához szükséges technikai háttér biztosításában is állunk rendelkezésére.

Műsorvezetők

Bálint Antónia, Csisztu Zsuzsa, Csonka András, Détár Enikő, Geszler Dorottya, Pokrivtsák Mónika

Rendezvénye lebonyolításához szüksége van egy profi műsorvezetőre, vagy egy ismert személyre? Gondolja ki, kire van szüksége, és rendelje meg tőlünk!

Szórakoztató eszközök

Karaoke, Lökd meg a kecskét, Mászófal, Rodeó bika, Vidámpark

Legyen szó karaoke berendezésről, habgépről, Lökd meg a kecskét játékról, vagy Rodeó-bikáról, a Joyride számára semmi sem jelent problémát!

Underground

Anima Sound System, Belga, Emil Rulez, Heaven Street Seven, Neo, Quimby, Kistehén Tánczenekar

Ha nem csak a megszokott hangzásra, nem csak a slágerekre, hanem valami másra, valami újra, frissebbre, netán valamilyen rétegműfajra van szüksége, jó helyen jár.

Joyride Koncert, Tel.:+36-1-2776017, +36-20-9329248
1213, Budapest, Denevér u. 8., joyride@joyride.hu, Műsorszervezés