Joyride.hu -

Műsorszervező irodánkról, feltételek, Elérhetőség

Pop-koncert / Ganxsta Zolee / Biográfia

Ganxsta Zolee
A Kartelt 1995-ben a Sex Action egykori dobosa, Ganxsta Döglégy Zolee (Zana Zoltán) alapította. Először még nem akarta otthagyni rock együttesét, ám párhuzamosan mellette mindenképpen szeretett volna egy rap bandát létrehozni.
Így került mellé a Sex Action technikusa, Bándy István, azaz Ganksta Steve. Természetesen egy igazi rapbandából nem hiányozhat egy profi lemezlovas sem, aki a szkreccseket szolgáltatja.
Zolee jó barátja volt az E-Klub resident DJ-je, Sámson Gábor, aki az együttesbe lépve vette fel az O.J. Sámson művésznevet. Így hárman alkották a Kartel kezdő felállását.
Kicsit később csatlakozott hozzájuk az angyalföldi Tóth Lóránd, azaz Lory B és Zolee jégkorongozó társa a Kannibals oszlopos tagja, Kalmár László alias Big Daddy L.
Pierrot produceri és zenei segítségével első lemezüket Egyenesen a gettóból címmel jelentették meg 1995-ben, amelyen a drogok és a rasszizmus ellen rappeltek rendkívül szókimondóan.
1996-ban egy karácsonyi dalt írtak Fehér hó címmel, és ugyanezzel a névvel jelent Magyarország első 4 számos EP-lemeze, rajta egy valódi különlegességgel, a Boom a fejbe című nótájuk jungle verziójával. 1997-ben jött az igazi nagy áttörés a Jégre teszlek albummal, amelyből több mint 25000 db-ot sikerült eladni belőle, így aranylemez lett.. Nem sokkal a lemez megjelenése után Lory B kivált a zenekarból. Ekkor csatlakozott hozzájuk a VIII. kerület sűrűjéből származó rapper, Pityinger László, vagyis Dopeman.
1998-ban egy újabb EP-vel jelentkezett a Kartel, amely ezúttal a CD-n öt, a kazetta változaton pedig hat számot tartalmazott. Érdekesség, hogy felkerült rá két régebbi szám, melyekben Lory helyett ezúttal Dopemané lett a másodmikrofon. Ez év őszén egy másik Kartel tag is szólólemezt készített, de teljesen más stílusban mint az anyazenekartól megszokhattuk: ő volt O.J. Sámson, aki a jungle stílusát a saját szája ízére alakítva megteremtette a Plastic Jungle-t. A Best Of Plastic Jungle című lemez tényleg elütött az addigi produkcióktól.
1999 febr. 9-én került a boltok polcaira a Kartel következő nagylemeze, a Helldorado, amely már a megjelenése hetében aranylemez lett, majd néhány hónappal később több mint 50000 példány után megkapta a platinalemezzel járó plakettet is.
Ezzel az albummal Ganxsta Zolee Magyarország egyik legnagyobb sztárjává vált.
2000-ben a Kartelt és Pierrot-t Sas Tamás felkérte a Rosszfiúk című magyar film zenéjének elkészítésére. 2000. február 15-én megjelent a filmzene, melyet óriási sikerrel fogadott a közönség. 2001. áprilisában pedig napvilágot látott a Kartel negyedik albuma, a Pokoli lecke.
2002 elején elkészült a H-O-K-I című daluk, amely a Divizíó-I-es jégkorong világbajnokság hivatalos dala volt (Székesfehérváron és Dunaújvárosban rendezték)
2002. október 1-én jelent meg a Ganxsta Zolee és a Kartel GYILKOSSÁG RT. című albuma, azon belül is az első kiemelt szám a SZESZTILALOM hangulata a húszas évek Amerikáját, - ahogy a cím is utal rá - szesztilalom időszakát idézi meg, amikoris a korabeli fotók tanúsága szerint Döglégy Zolee új külsejéhez meglepően hasonló - nagystílű gengszterfőnökök irányították az országot! Vigyázat, valószínű Zolee is uralomra tör! A Kartel új albuma valószínűleg legalább annyira el fog híresülni, mint annak idején Al Capone akciói!
Megszületett az eddigi leghosszabb és valószínűleg legbotrányosabb Kartel album! A lemezen 26 szám szerepel, ebből azonban csak (?) 16 a konkrét nóta, a többi az ún. 'Kartel anthemek" sorát növeli, azaz közjátékok, beszélgetések, filmrészletek szinesítik az albumot.
Az "üvöltő húszas évek" hangulatára a Funky Maffia , az első kislemezként megjelent Szesztilalom és a címadó Gyilkosság RT utal leginkább, de a filmzenéket idéző zenei megoldások miatt nem lóg ki a sorból a Gonosz és A lóvé kormányoz sem. A nyugottabb, "Való világ-szerű" dalok kategóriájába tartozik Vannak percek, az Öreg vagyok , a Loco és az Engem ott találsz, az örökké visszatérő latin hatást a Maradona és a Buli jelenti ezen a lemezen. A Heroin c. dal hangulatát idézi a Félelem és reszketés Las Vegasban c. film nyomán íródott Szippantás és a Pokoli Lecke zúzós rock-világát is meghazudtolja a Bűnös lelkek. Az elmaradhatatlan csajozós dalok újabb változata a Szupersegg (talán eddig a legjobb), a Turnézás meg Az igazat tipikus Kartel nóták sok geggel és fogós zenei megoldásokkal (mindkettőben meglepően sok szerepet kapott az eddig jobbára csendes Steve...).
Az album szövegei gyakorlatilag már a Pokoli Lecke megjelenésétől kezdve folyamatosan íródtak, az első fecske a Maradona c. opusz volt. A zenei felvételeket nyáron kezdte el a Kartel csapata. A zenei ötletek között olyanok valósultak meg, mint a "filmzene hangulat", a "jazzy megoldások", a "vissza a hiphophoz", az "elszállós feeling" és hasonlók, ill. új műfajok születtek, mint a "nyomulós, jazzy horror" vagy a "latinos, happy punkság".
A legnagyobb újdonság a Gyilkosság RT. albumon a Private Moon és Döglégy Zolee új felfedezettjének, a BillyZone triónak a feltűnése. Négy dalban is helyet kaptak az igazán egyéni hangú srácok, így a Gonosz-ban, a Vannak percek-ben, A lóvé kormányoz-ban és a Bűnös lelkekben osztoznak a mikrofonon Zolee-val és a többiekkel.
Sztárparádé és - ahogy ők mondják: - "rap iskola" van a Szupersegg c. dalban, ahol Mohaman és Game a kívülről jött vendég! Kolipka Éva a Ketten-ből a Loco-t erősíti énekhangjával, Zolee személyes barátja és edzője, Raga Ramone pedig az Igazat c. nótába kéredszkedett be négy sor erejéig ami igazi csemgének számít.. Ezen kívül egyszercsak feltűnik egy titokzatos Mester P. is valahol hátul...
Az első kiemelt Szesztilalom c. dalhoz készült klipet ugyanaz az Indián rendezte, mint a legutóbbi Gerilla Funk kísérőfilmjét. Egy maratoni egésznapos forgatás során rögzült minden két helyszínen, a Cotton Club mulatóban és az Újpesti Bőrgyár telephelyén. Reggel nyolctól statiszták, jelmezek, kellékek, autók és kaszkadőrök álltak a stáb rendelkezésére, hogy igazán hiteles gengszterfilmet forgassanak. A Kartel legénysége egyszerre három szerepben is feltűnik a klipben: a szeszcsempész banda, a mulatozó gengszterbanda és a fellépő jazz zenekar tagjait is ők alakítják. O.J.Sámsonra jutott a mindent dokumentáló ballonkabátos felügyelő szerepe, míg Steve a legszerencsétlenebb közöttük: a megformált karakterétől függően többször agyonlövik, majd végül fel is akasztják szegényt... A statiszták között feltűnik a lemezfelvételek alatt baráti társaággá avanzsált BillyZone triumvirátus is: szerencséjükre ők vezethették a 60-80 éves veterán járműveket és szerencsétlenségükre nekik kellett cipelni a whisky-s ládákat...


Caramel
Biográfia, Diszkográfia, Hozzászólások
Caramel a második Megasztár győztese. 2005-ben megjelent első lemeze. Első slágere Szállok a dallal

Desperado
Hozzászólások, Diszkográfia, Biográfia
Betty, Zsolti és Zoy azaz a Desperado Debrecenből indulva hódította meg az országot Ismert slágereik: Csak egy perc, Szomorú alkalom, Gyere és álmodj

Emilio
Biográfia, Diszkográfia, Hozzászólások
Emilio első albumának kiadása után elnyerte Magyarországon az Év Felfedezettje díját, megnyerte az év legjobb koncertjének járó díját a Coca-Cola Beach House-on. T-mobile Kapcsolat koncerten Sting előtt lépett fel. A történet folytatódik..

Exotic
Biográfia, Diszkográfia, Hozzászólások
A zenekar életében igazi poptörténelmi pillanat volt a Trabant című dal rádióba kerülése. Ezt a dalt gyakorlatilag 1990-től a mai napig rotációban játszák és a mai tinédzserek számára is ismert sláger. Ez a lemez egy hónap alatt aranylemez lett, majd a következő évben az akkori egyedülálló díjkiosztón, a Pop Meccs Gálán szinte minden díjat elnyert.

Fiesta
Biográfia, Diszkográfia, Hozzászólások
Knapik Tamás az együttes zeneszerzője, hosszú ideig Puerto Rico-ban élt, ott ismerkedett meg a latinos dallamvilággal, sőt már előtte is egy karib-tengeri hajón játszott egy szalonzenekarban. Hazatérte után találkozott Csordás Tiborral, innen indul a Fiesta pályafutása.

Fresh
Biográfia, Diszkográfia, Hozzászólások
1996 novembererében Hauber Zsolt egy női popcsapatot hoz létre. Megalakul a Fresh együttes. Tagjai: Virág, Asmaret, Barbara

Gáspár Laci
Biográfia, Diszkográfia, Hozzászólások
A Megasztár egy férfi győztese... Megjelent dalai rendre a slágerlisták élére kerülnek.

Groovehouse
Biográfia, Diszkográfia, Hozzászólások
1997-ben alakult formáció kezdetben techno zenét játszó, később Judy csatlakozásával dancefloor zenei irányzat vezető előadója lett.

Irigy Hónaljmirigy
Biográfia, Diszkográfia, Hozzászólások
1993-ban alakult pop-rock paródia együttes. Magyar pop- és rocksztárok népszerű dalaikat dolgozzák fel, humoros, irónikus formában. Első 1994-ben kiadott lemezük óriási sikere után 1996-ban kiadták: A csillagok háborognak című lemezüket.

LL Junior
Biográfia, Diszkográfia, Hozzászólások
A Fekete vonatból kivált szólista az rnb, hip-hop és soul műfaját honosítva készítette el lemezét.

Lola
Biográfia, Diszkográfia, Hozzászólások
Lola néven 2005 márciusában az Euróvíziós dalfesztivál hazai döntőjének legfiatalabb versenyzőjeként debütált Szerelem című dalával. A dal zeneszerzője, későbbi zenei producere Rakonczai Viktor volt, szövegét pedig Valla Attila írta. Lola a versenyen ötödik helyezést ért el, a tévénézők nagy szimpátiáját élvezve.

Nox

Palcsó Tomi
Biográfia, Diszkográfia, Hozzászólások
A visszafogott, szerény fiú, a Megasztár produkció egyik legfényesebb csillaga, a második Megasztár széria "ezüstérmese".

Tóth Gabi
Tóth Gabriella - a rock angyala. Egy alig tizenhét éves, vagány, kedves, okos lány, akinek talán a legkönnyebb - de egyben a legnehezebb - dolga volt a Megasztárban.

United
1999-ben az akkor még Acid Company néven koncertező zenekar (Pély Barnabás, Romhányi Áron, Kolta Gergely és Vadász Péter) Orbán Tamás produceri és szövegírói közreműködésével elkészítette első lemezét United néven.

Zsédenyi Adrienn
A Cotton Club Singers-ből kivált énekesnő szólóban elért sikerei Emerton-díj, Új Korosztály Művészeti-díj, Otto-díj mellett, a közönség szeretetét is gyorsan megszerezte.

Széles Iza
Biográfia

Ez One
Bemutatkozó daluk a Pókerarc címet viseli. Zeneileg és szövegileg is egy nagyon színvonalas, igazi slágergyanús nótáról van szó, amelyből külön figyelemre méltó a gitárszóló. Roland hangja remekül illik a stílushoz és a szövegvilághoz is. Arról meg inkább ne is beszéljük, hogy mennyire aktuális az a téma, amelyet a versben feszegetnek.

Barbee

Ivan, Retroshow az ex Hip Hop Boyz tagokkal, Kamikaze, Inflagranti, Ricky, Kefír, Inti és a Pura Vida, Kerozin, Kozmix, Kozsó és az Ámokfutók, Krisz Rudi, Ladánybene 27, Lados Zsuzsi, Marót Viki és a Nova Kultúr, Mester Tamás, Mujahid Zoli, Neotones, Pál Tamás, Animal Cannibals, Pflum Orsi, Auth Csilla, R-Port, Baby Gabi, Re-tech, Back II Black, Romantic, Bartók Eszter, Rony, Bery, Roy & Ádám, Best Of Danubius, Sub Bass Monster, Betty Love, Supernem, Bikini, Szabó Leslie, Bon-Bon, Szekeres Adrienn, Club 54, Tóth Vera, Cool Garden, Unique, Crystal, V-Tech, Dopeman, Sunny, Gaabriel, Igni, Gál Csaba Boogie, Bálint Ádám, Gino, Galambos Dorina, Segio Santos, Ganxsta Zolee


Ganxsta Zolee (Biográfia) (Pop-koncert)!

Nosztalgia

Balázs Fecó, Demjén Ferenc, Edda, Fenyő Miklós, Komár László, Korda György és Balázs Klári, Kovács Kati, Republic, Szikora Róbert és az R-GO, KFT, Első Emelet

A 70-es, 80-as, 90-es évek retro zenei stílusa népszerű művészek előadásában.

Gyerek

100 Folk Celsius, Csepregi Éva, Eszményi Viktória és Heilig Gábor, Judit és a Zenemanók, Kincses Színház, Mikola Péter, Szandi, Csicsi

Zene, színház, interaktív foglalkozás, minden mennyiségben. Gyerekműsorok, kézműves foglalkozások, kiegészítő programok.

Humorista előadók

Badár Sándor, Bagi-Nacsa duó, Bajor Imre, Fábry Sándor, Forgács Gábor, Ihos József, Maksa Zoltán, Somogyi András, Szőke András ( Szőke Kapitány)

Minden, ami vicces, poénos és humoros, vidámság, móka, kacagás egy helyen. Magyar humorista előadók műsorai.

Mulatós

3+2, Aradszky László, Fekete Pákó, Lagzi Lajcsi, Matyi és a hegedűs, Mc Hawer & Tekknő, Bangó Margit, Románcok (Jolly és a Románcok)

Az idő múlásával a mulatós zene is átalakult, de a hangulata ugyanaz maradt. Tradicionális és modern mulatós előadók fellépései playback, fél-playback illetve élő koncert verzióban.

D.J-k

Bárány-Jován, DJ Sterbinszky, DJ Szeifert, Erős VS Spigiboy, Náksi-Brunner, Niki Belucci, Peat Junior és Fernando

Hazai és külföldi lemezlovasok, Dj-k közvetítése klubok, discok vagy akár zártkörű rendezvények részére.

Exclusive műsorok

Bergendy Tánczenekar, Botafogo Táncegyüttes, Cotton Club Singers, David Merlini, Four Fathers, Horgas Eszter, Old Boys, Princess, Szekeres Adrienn, Szentpéteri Csilla, Tűzmadarak

Ha valamilyen különlegességre, a megszokottaktól eltérőre vágyik nálunk megtalálja. Legyen szó akár egy vonós négyesről, coctail show-ról, vagy valamilyen látványos produkcióról.

Felfújható játékok

Akadálypálya, Élő csocsó, Óriáscsúszda, Sumó birkózó, Vizifoci

Nem csak a gyermekek örömét szolgálhatják megrendelhető felfújható játékaink. Sok nevetés forrása lehet egy szabadtéri céges rendezvényen, a vízi foci pálya, vagy egy csapatépítő tréning alkalmával a felfújható akadálypályán botladozó cégvezetők látványa.

Folk műsorok

Afro Magic Band, Caribeat, Latin Combo, Los Andinos, Mascarades, Varnyú Country

Afrikától Írországig, a görög zenétől a cigányzenéig, nálunk mindent megtalál, bármilyen nemzetiségi műsorra is van szüksége.

Joyride+

Hangtechnika, Fénytechnika, Színpadépítés, Tűzijáték, Rendezvénysátor bérlés, Mobil wc kölcsönzés

Egy rendezvény lebonyolításához szükséges technikai háttér biztosításában is állunk rendelkezésére.

Műsorvezetők

Bálint Antónia, Csisztu Zsuzsa, Csonka András, Détár Enikő, Geszler Dorottya, Pokrivtsák Mónika

Rendezvénye lebonyolításához szüksége van egy profi műsorvezetőre, vagy egy ismert személyre? Gondolja ki, kire van szüksége, és rendelje meg tőlünk!

Szórakoztató eszközök

Karaoke, Lökd meg a kecskét, Mászófal, Rodeó bika, Vidámpark

Legyen szó karaoke berendezésről, habgépről, Lökd meg a kecskét játékról, vagy Rodeó-bikáról, a Joyride számára semmi sem jelent problémát!

Underground

Anima Sound System, Belga, Emil Rulez, Heaven Street Seven, Neo, Quimby, Kistehén Tánczenekar

Ha nem csak a megszokott hangzásra, nem csak a slágerekre, hanem valami másra, valami újra, frissebbre, netán valamilyen rétegműfajra van szüksége, jó helyen jár.

Joyride Koncert, Tel.:+36-1-2776017, +36-20-9329248
1213, Budapest, Denevér u. 8., joyride@joyride.hu, Műsorszervezés